Київ

У Києві в рамках Великої кільцевої дороги стартувало будівництво від Богатирської до Оболонського проспекту

3161 0
Ця ділянка відносно невелика – 700 метрів.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Києві стартувало будівництво Великої Кільцевої дороги на ділянці від вулиці Богатирської до Оболонського проспекту. Це продовждення довоєнного проєкту, розпочатого у 2021-му і «замороженого» у 2022-му через війну. Відповідні фото з будівництва публікує «Твоє місто». 
 
На даний момент виконуються роботи з влаштування дренуючого шару дорожнього одягу з піску та ведуться підготовчі роботи для влаштування дощової каналізації.
 
Проєктом передбачено будівництво автомобільної дороги від вулиці Богатирська до Оболонського проспекту з перенесенням існуючих комунікацій та будівництвом нових. Мова йде про ділянку протяжністю 700 метрів.
 
Для цього торік було вирубано дерева та знесено гаражі. Нова ділянка має покращити рух у Північному напрямку для пасажирів громадського транспорту. Адже маршрутки зможуть одразу їхати до станції Героїв Дніпра і не об’їзжати через вулицю Полярну та завод Оболонь.
 
Роботи було розпочато в 2021 році - тоді була збудована розв’язка через вулицю Богатирську. 
 
Замовник будівництва - комунальне підприємство «Дирекція будівництва шляхо-транспортних споруд м. Києва». Генпрідрядник - компанія з турецької Onur Group - ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».
 
 
Зазначимо, 17 грудня 2021-го було відкрито проїзд новою ділянкою Великої Кільцевої дороги – від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Богатирської з транспортною розв’язкою на різних рівнях. на вулиці Богатирській. Протяжність ділянки дороги – майже 1200 метрів. Також було зведено два шляхопроводи. Один над залізницею та шляхопровід над вулицею Богатирською. Також там проклали необхідні комунікації, встановили сучасне освітлення, облаштували пішохідні тротуари та велодоріжки. Аби шум від автівок не заважав мешканцям прилеглих будинків, встановили 480 метрів шумозахисного екрану. Будівництво цього об’єкту планували ще в 2008 році. Нещодавно, мер Києва Віталій Кличко називав цей проєкт одним із пріоритетних на цей рік. 
 
 
 
 
 
 
 
Додамо, що існує також проєкт Київської обхідної дороги (КОД), яким опікувався Офіс президента. У 2021-му Укравтодор проводив відкритий міжнародний тендер відбору підрядника, який виграла американська Bechtel Overseas Corporation. Тоді ж озвучувались обсяги необхідного фінансування - 85 млрд. грн, але будівництво так і не було розпочато. Проєктом передбачалось 7 окремих проєктних ділянок будівництва, які поєднають між собою магістральні автомобільні дороги державного значення: Київ — Ковель — Ягодин, Київ — Чоп, Київ — Одеса, Київ — Знам’янка, Київ — Харків — Довжанський, Київ — Чернігів — Нові Яриловичі. Траса мала проходити через Немішаєвську, Дмитрівську і Макарівську громади. Її обіцяли прокласти в обхід населених пунктів по лісовій і болотистій місцевості. 
 
Фото: Твоє місто

 

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!