«Якщо не буде обстрілів, то новорічні свята пройдуть без аварійних відключень світла», – Шмигаль

1114 0
Ворог прагне не лише вивести з ладу чергову підстанцію чи лінію електропередач.
Фото: Денис Шмигаль

Фото: Денис Шмигаль

У разі відсутності обстрілів на Новий рік аварійних відключень світла не буде. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Ми розуміємо, що росія готується продовжити атаки на українську енергосистему. Тож перебуваємо в щоденній готовності до нових масованих обстрілів. Це може статися будь-коли: сьогодні, завтра чи навіть напередодні Нового року. Хочу підкреслити: у разі відсутності обстрілів новорічні свята пройдуть без аварійних відключень», – пояснив він.

Читайте також: В Україні арештували майно російського олігарха на майже 2 млрд грн 

За словами Шмигаля, ворог прагне не лише вивести з ладу чергову підстанцію чи лінію електропередач, а «передусім сіяти страх та паніку».

Нагадаємо, дефіцит в українській енергосистемі скоротився, але потужностей все ще недостатньо. Тож, до областей доведені ліміти споживання електроенергії.

Софіко Векуа
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!