У рф готуються до чергової хвилі мобілізації та планують достроково випустити курсантів із вишів

671 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Для поповнення втрат підрозділів окупаційних військ у першому кварталі 2023 року планують достроковий випуск курсантів з вищих військових навчальних закладів рф. Крім того, на території росії тривають підготовчі заходи до проведення чергової хвилі мобілізації, запланованої на січень-лютий 2023 року.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ станом на 18:00

У місті Хрустальний тимчасово окупованої території Луганської області російська окупаційна влада оголосила про завершення мобілізації. Разом з тим окупанти продовжують патрулювання міста, на виїздах із населеного пункту проводять ретельну перевірку усіх охочих виїхати.

Читайте також: ЗСУ відбили ворожі атаки біля 6 населених пунктів, — Генштаб 

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському  без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявили. На полігонах республіки білорусь продовжується підготовка окремих підрозділів противника.
  • На Сіверському напрямку ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів: Середина Буда, Білопілля, Будки і Краснопілля Сумської області.
  • На Слобожанському  противник продовжує утримувати військові підрозділи в прикордонних районах Бєлгородської області. Обстрілів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів: Ветеринарне, Козача Лопань, Висока Яруга, Стрілеча, Глибоке, Стариця, Огірцеве, Бударки, Чугунівка, Петро-Іванівка та Дворічна Харківської області.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Обстріляв з танків та різнокаліберної артилерії райони населених пунктів: Першотравневе, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове і Дружелюбівка Харківської області та Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Невське і Червонопопівка на Луганщині.
  • На Бахмутському – ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстрілів зазнали обʼєкти в районах населених пунктів: Верхньокам’янське, Спірне, Виїмка, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Опитне, Кліщіївка, Північне, Залізне та Нью-Йорк.
  • На Авдіївському напрямку окупанти намагаються покращити тактичне положення. Вогневого ураження з танків та артилерії різних типів зазнали райони населених пунктів: Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельске, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Новопавлівському – ворог веде оборонні дії. Артилерійського вогневого ураження зазнали райони населених пунктів: Вугледар, Богоявленка, Пречистівка та Велика Новосілка на Донеччині.
  • На Запорізькому напрямку ворог також обороняється. Обстріляв райони населених пунктів: Загірне, Оріхів, Новоандріївка, Малі Щербаки і Плавні Запорізької області. Під безпосереднє вогневе ураження потрапило місто Нікополь Дніпропетровської області.
  • На Херсонському  ворог веде позиційну оборону. Обстрілював з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по позиціях українських військ. Ворог не припиняє обстрілів передмість та міста Херсона.

 

Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 2 удари по позиціях зенітних ракетних комплексів противника. Українські ракетники і артилеристи за добу уразили 2 райони зосередження особового складу і ОВТ противника та важливий об’єкт окупантів. Також підтверджені ураження підрозділів противника у Запорізькій області протягом 28-29 листопада цього року. Так, біля населених пунктів Інженерне, Пологи та Токмак втрати противника становили близько 100 осіб пораненими, знищено 5 одиниць військової техніки.

Ольга Коваль

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!