У росії скаржаться, що ніхто у світі не читає і не друкує кремлівські наративи, навіть за гроші

1042 0
Найбільша медіа-інвестиційна група у світі оприлюднила результати дослідження, згідно з яким до кінця квітня росіян, які ще вірять у телеверсію «спецоперації в Україні», залишилося 23%.
Фото: Український тиждень

Фото: Український тиждень

Росіяни втрачають аудиторію, яка була споживачем кремлівських наративів. У росії вже відкрито жаліються, що ніхто їх у світі не тільки не читає, а й не друкує, навіть за гроші. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

За даними дослідницької організації OpenSecrets, які оприлюднив Bloomberg, за 8 останніх років росіяни заплатили американським лобістам загалом 186 млн доларів. За даними Financial Times, лише вашингтонські фірми з 2014 року отримали від своїх російських клієнтів близько 50 млн доларів.

Читайте також: Без колишньої «величі». Сьогодні світу показали старіючого діда, а не «сильного царя»

Із початком війни в Україні, як пише «Комерсант», «провідні західні ЗМІ припинили відносини великих фірм та окремих лобістів з росіянами, незважаючи на те, що раніше їхні зусилля щедро оплачувалися».

Такі ж справи і з зомбуванням власного населення. 11 травня GroupM, найбільша медіа-інвестиційна група у світі, оприлюднила результати дослідження, згідно з яким до кінця квітня росіян, які ще вірять у телеверсію «спецоперації в Україні», залишилося 23%. У середині березня таких було близько 33%.

Нагадаємо, що, маючи чисельні переваги в живій силі та техніці, армія росії зазнає від захисників України катастрофічних втрат та поразок, тому під впливом військових невдач противник змінює свою пропаганду. На думку кремлівських політтехнологів, применшити ганьбу від програшу більш могутньому противнику може зміна риторики пропаганди у ЗМІ.  

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!