У росії зупиняють виробництво нових танків

41818 0
На Уралвагонзаводі намагаються подолати кризу, яка виникла після санкцій.
Уралвогонзавод/з відкритих джерел

Уралвогонзавод/з відкритих джерел

У російській федерації зупиняють виробництво нових танків через фінансові проблеми та відсутність імпортних комплектуючих. Про це в Телеграмі повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

В ГУР Міноборони зазначають, що попри широко розрекламоване «імпортозаміщення», росія не спроможна самостійно продовжувати випуск високотехнологічної зброї без постачань імпортних комплектуючих.

«На російському «Уралвагонзаводі» намагаються подолати кризу, що виникла внаслідок введених санкцій. Від початку війни в Україні підприємство зіштовхнулось з численними фінансовими проблемами. Збільшення відсоткових ставок за кредитами, відсутність коштів для обслуговування валютних кредитів, підвищення цін та матеріали та комплектуючі (зокрема, броньована сталь) – ці та інші проблеми значно ускладнили виробництво більшості видів військової техніки», – йдеться у повідомленні. 

Відтак, завод вимушений шукати розв'язання фінансових проблем, в тому числі вимагаючи стовідсоткової передплати за державними контрактами. Зупиняється виробництво нової техніки, зокрема танків «Т-90» і «Т-14» (Армата).

Читайте також: Наразі ми не бачимо намірів росії застосувати ядерну зброю, - Міноборони

Зазначимо, що Уралвогонзавод (Нижній Тагіл) – це російський виробник бронетехніки, в першу чергу, основного танка рф Т-72. За інформацією української розвідки, на Уралвагонзаводі створили «оперативний штаб». Основним напрямком роботи він визначив ремонт військової техніки, пошкодженої у війні з Україною.

Нагадаємо, в березні в Генштабі заявили, що понад 20 російських підприємств, які виготовляють ракети, зупинили роботу. Це повʼязано з браком деталей, адже санкціями заборонено їх постачання в росію.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!