У росіян не вистачає солдатів та снарядів для захоплення Бахмуту, – Інститут вивчення війни

680 0
Темпи просування російських військ у районі Бахмута останнім часом сповільнилися на тлі зростаючого дефіциту особового складу і боєприпасів.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

Російські сили там більше не діють ротами і батальйонними тактичними групами, а натомість використовують невеликі групи від 10 до 15 осіб. Інститут вивчення війни припускає, що спроби росіян захопити Бахмут близькі до кульмінації, як це було на Херсонщині в серпні. Війська окупантів помітно деградували, їм уже бракує особового складу та боєприпасів.

Джерело: Українська правда

«Російські бойові втрати, найімовірніше, змушують російських військових у районі Бахмута використовувати штурмові групи чисельністю у загін. Прес-секретар Східного угрупування збройних сил України полковник Сергій Череватий повідомив 27 грудня, що російські сили в районі Бахмута більше не діють ротами і батальйонними тактичними групами, а натомість використовують невеликі групи від 10 до 15 осіб (загінні організації)».

ISW зазначає, що подібне вже спостерігали в серпні на Херсонщині – тоді російські сили також «помітно деградували» від ротних і батальйонних тактичних груп до окремих загінних груп. Використання росіянами малих груп у Херсонській області вказувало на те, що російський наступ завершився – тоді російські сухопутні війська були деградовані настільки, що більше не могли керувати більш великими підрозділами, щоб домогтися значних успіхів.

Читайте також: Україна планує розробити бойові безпілотники, які збиватимуть російські дрони 

За даними ISW, темпи просування російських військ у районі Бахмута останнім часом сповільнилися на тлі зростаючого дефіциту особового складу і боєприпасів. Це зі свого боку не дасть їм змоги підтримувати високі темпи наступальних операцій у цьому районі в найближчій перспективі.

Аналітики припускають, що російське просування в районі Бахмута буде і далі сповільнюватися, а можливо, і взагалі зупиниться, якщо війська, які там перебувають, не отримають найближчим часом істотного підкріплення в живій силі та боєприпасах.

Зазначимо, Бахмут – найгарячіша точка фронту. Окупанти вже котрий місяць намагаються прорвати лінію оборони ЗСУ, але розбиваються на підступах до міста.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський відвідав Бахмут Донецької області, зустрівся з військовими та нагородив українських захисників.

Софіко Векуа

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!