У розвідці повідомили, скільки «Іскандерів» залишилося в росії

3097 0
Рф використала близько 80% сучасних ракет.
Фото: 24 Канал

Фото: 24 Канал

Завдаючи ударів по цивільній інфраструктурі України, росія використала близько 80% своїх сучасних ракет. Загалом, як зазначається, рф критично не вистачає боєприпасів.

Джерело: ГУР МО, представник ГУР у коментарі виданню «The Economist»

За оцінками представника Головного управління розвідки Вадима Скибіцького, у росії залишилося лише 120 «Іскандерів». Інші джерела також стверджують, що кількість «Кинжалів» становить близько 40.

Читайте також: Які ракети росіяни запустили по Львівщині під час масованих обстрілів

Також воєнній розвідці України стали відомі плани кремля придбати в Ірану балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar і відправити їх повітрям до Криму та морем до російських портів на Каспійському морі.

«Ми знаємо, що домовленості вже досягнуті», – заявив Скибіцький у коментарі іноземному виданню.

За словами української влади, Україні потрібна зброя, здатна збивати балістичні ракети, наприклад американська система Patriot. Nакож потрібні ракети більшого радіусу дії, такі як американські Atacms, які сподіваються використовувати для ударів по командних центрах за сотні кілометрів у тилу ворога. 

Нагадаємо, 10 жовтня, вранці, росіяни завдали масового ракетного удару по території України. На Львівщині та у Львові зафіксували вибухи на об’єктах критичної інфраструктури. Загалом 15 ракет атакували Львівську область. Уранці 11 жовтня по Україні знову оголосили масштабну повітряну тривогу. Російські військові завдали ракетного удару по об’єкту енергетики. Відомо про три вибухи на двох об‘єктах енергетики у Львівській області. 

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!