Самбірську опорну лікарню підсилили. Тут з'явився новий операційний блок та рентген-кабінет

2327 0
Лікарня обслуговує 200 тисяч мешканців з п’яти довколишніх районів.
Фото: Юрій Бучко

Фото: Юрій Бучко

У Самбірській центральній лікарні, яка є опорною на час пандемії, оновили відділення екстреної медичної допомоги. Зокрема, тут облаштували новий операційний блок, рентген-кабінет, кімнату санітарної обробки хворих, оглядові палати, кабінети УЗД та ендоскопії, інфекційний бокс, лабораторію. Про це на своїй сторінці у Фейсбук заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Читайте також: Дві лікарні Львівщини отримали нові комп'ютерні томографи

«Лікарня багатопрофільна: обслуговує територію з населенням близько 200 тисяч мешканців, колишніх п’яти районів – Самбірського, Старосамбірського, Турківського, частину Городоцького та Мостиського», – зазначив Юрій Бучко.

Загалом, у медзакладі працює 800 медпрацівників.

Варість робіт становить майже 7,5 млн грн, під час тендерних процедур підрядник знизив суму до 5,9 млн грн, решта коштів повернули у держбюджет.

Читайте також: Чому львівським лікарням потрібні не лише апарати ШВЛ, а й КТ

За додаткові кошти держбюджету приймальне відділення оснастили сучасним медичним обладнанням – цифровим рентген-апаратом, УЗД,  меблями,  апаратурою для гастроскопії, у перспективі планують придбати комп'ютерний томограф та облаштувати для нього приміщення.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv писало, що на Львівщині комп’ютерні томографи мають отримати 6 лікарень, які визначили як опорні для лікування коронавірусу. Крім лікарні швидкої допомоги та Стрийської лікарні, прилади для діагностики мають надійти також у Буську, Самбірську центральну районну лікарню, Дрогобицьку міську лікарню №1 та Львівську обласну клінічну лікарню.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!