У серпні ціни на газ в Україні знизять ще на 5,5%

1863 2
В уряді кажуть, що на світовому ринку подешевшав газ.
ілюстративне фото: 24 канал

ілюстративне фото: 24 канал

У серпні для населення знизять ціну на газ на 5,5%, оскільки газ подешевшав на світовому ринку. Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України.

Читайте також: При нарахуванні субсидій борги за донарахування в платіжках за газ не враховуватимуть

Вартість газу для населення без врахування податку на додану вартість та витрат на його постачання становитиме 4640 гривень за тисячу кубометрів газу.

«Незважаючи на спротив монополіста, ми знайшли рішення і змусили Нафтогаз продавати населенню газ дешевше. Ціна на блакитне паливо для населення загалом за три місяці знизилася із 5 803 до 4 640 грн без ПДВ. В результаті дії урядової постанови ціна на газ впала на 25%», — сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Читайте також: Львівгаз оштрафували та зобов'язали перерахувати суми у платіжках

Додамо, що раніше «Нафтогаз» знизив ціну на газ для населення на 8%, після чого ціна на газ без ПДВ та витрат на транспортування і розподіл становила 5803 гривень за тисячу кубометрів. А у липні ціну на газ знизили ще на 650 грн.

Нагадаємо, що починаючи з травня в кожній області України діє своя ціна на газ для побутових споживачів, оскільки Нацкомісія, що регулює сфери енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП) запровадила для АТ «Укртрансгаз» тариф на транспортування газу.


 

 


Читайте також:
24 Липня, 2019 11:17
666 ... отакі знижки , особисто мене, не радують і не особливо турбують ... а от тим , хто радіє , треба згадати вираз "воні" ( коли "воня" була очільником уряду і потратилась на соціалку) -- "..вони нам ВСЕ відкашлюють .." ... а оті "вони" -- це ми всі , пересічні громадяни України ...
24 Липня, 2019 09:46
Львiвський батяр То по iдеї тариф за опалення взимку має також знизитися.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!