У львівській лабораторії Держпродспоживслужби хочуть удесятеро збільшити кількість тестів на коронавірус

3370 0
Для цього лабораторію необхідно підсилити кадрами.
Фото: freepik

Фото: freepik

У лабораторії Держпродспоживслужби планують робити до 300 ПЛР-тестів на коронавірус за добу. Про це під час візиту на Львівщину сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов. 

Читайте також: Чи варто бігти в аптеку за швидким тестом на коронавірус. Пояснення лікарки

За його словами, зараз лабораторія робить 30-40 тестувань на добу, натомість при її потужностях можна робити вдесятеро більше. Для цього лабораторію необхідно підсилити кадрами.

Додамо, що Максим Степанов заявив, що звільнить керівника Львівського обласного лабораторного центру Романа Павліва, адже вважає неприпустимою ситуацію з чергами з тестів, що накопичилися за останні кілька тижнів. Тести зі Львова відправляли а лабораторії Тернополя, Києва, Івано-Франківська та Кропивницького. До прикладу, станом на 22 червня в лабораторії на аналіз очікують близько 400 тестів.

Водночас, як повідомив Tvoemisto.tv керівник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, наразі обов’язки керівника лабораторного центру виконує Олег Когут, а Роман Павлів перебуває на лікарняному.

Читайте також: Антирекорд Львова. Чому у Львові так багато хворих на Covid-19

Нагадаємо, що лабораторія Держпродспоживслужби почала робити ПЛР-тести на коронавірус на початку червня. Крім неї та лабораторного центру МОЗ тести на Covid-19 роблять у лабораторії львівського військового госпіталю, Центрі легеневого здоров’я та у медуніверситеті. Також тест-системи закупила Львівська лікарня швидкої допомоги.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!