Київ

У школах Київщини, де навчаються понад 200 учнів, облаштують укриття

686 0
Місцеві бюджети отримають субвенцію з державного бюджету на придбання шкільних автобусів та облаштування укриттів.
Фото: Київська ОВА

Фото: Київська ОВА

Уряд затвердив надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти. Зокрема, Київщина отримає близько 163,5 тисяч гривень для облаштування укриттів у школах області. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства освіти і науки України.

«За нашими даними, нині близько 30% закладів загальної середньої освіти в Україні не мають укриттів. Тож 1,5 млрд грн державної субвенції надійдуть до місцевих бюджетів на облаштування безпечних умов у закладах середньої освіти. Ці кошти розподілені між областями на основі даних щодо кількості учнів, які навчаються у дистанційному та змішаному форматах», – зазначив Міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Читайте також: Не треба репетиторів, або як зміниться середня школа

Зокрема, відповідно до постанови, на Київщину було вирішено виділити майже 163,5 тисячі гривень.
 

«Захисні споруди будуть облаштовані в опорних закладах освіти, де загальна чисельність учнів становить не менше 200 осіб, а інших ЗЗСО — не менше 350 осіб. За рахунок субвенції будуть обладнані захисні споруди у тих закладах освіти, які їх не мають, або мають укриття, які потребують капітального ремонту», – додали у пресслужбі Міністерства.

Нагадаємо, раніше новий міністр науки та освіти України Оксен Лісовий запропонував обговорити можливість скорочення кількість предметів, які вивчають учні. За його словами, така ініціатива допоможе розв’язати питання оптимізації навчальних програм.

 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!