У школах на Херсонщині російські війська створюють «кадетські класи», – Генштаб

765 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом доби росіяни завдали 5 ракетних та 12 авіаційних ударів, 36 разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об’єктах населених пунктів Гола Пристань та Херсон. Ворожі снаряди пошкодили житлові будинки, є жертви серед цивільного населення. Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ.

Водночас авіація Сил оборони протягом доби завдала 9 ударів по районах зосередження окупантів та 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Ракетники і артилеристи, в свою чергу, уразили 2 райони зосередження живої сили противника.

Читайте також: ЗСУ збили 2 ворожі літаки, гелікоптер та безпілотник, – Генштаб

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – без змін, наступальних угруповань противника не виявили. Обстрілів зазнали райони населених пунктів Попівка і Олександрівка Сумської області та Стрілеча, Глибоке, Красне, Гатище, Вовчанськ і Дворічна на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Іванівка, Кучерівка, Кислівка та Котлярівка Харківської області, а також Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.
  • На Лиманському – противник завдав вогневого впливу по районах Тернів Донецької області та Площанки, Червонопопівки, Кремінної і Діброви на Луганщині.
  • На Бахмутському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали Спірне, Берестове, Білогорівка, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка та Озарянівка.
  • На Авдіївському – вогневого ураження зазнали Авдіївка, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка.
  • На Новопавлівському напрямку обстріляні: Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву і Нескучне Донецької області.
  • На Запорізькому – обстрілів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони понад 15 населених пунктів. 
  • На Херсонському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони 12 населених пунктів. Зокрема, Гола Пристань, Золота Балка, Качкарівка, Милове, Антонівка Херсонської області та місто Херсон.

 

Противник продовжує заходи з примусової паспортизації населення на тимчасово окупованих територіях. Так, в місті Кремінна Луганської області працівникам так званих «державних підприємств ЛНР», які не перебувають в черзі на отримання російського паспорта, знижують зарплатню на 30%. А на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області окупанти посилюють фільтраційні заходи. Для перевірок місцевого населення з проукраїнською позицією в Новотроїцьке прибули співробітники фсб.

Окрім мобілізації, окупанти також проводять пропагандистсько-агітаційну роботу серед молоді. Так, в школах Скадовського району Херсонської області створюють кадетські класи з посиленою військовою підготовкою. Російські загарбники обіцяють, що випускникам цих класів нібито будуть надавати пільги при вступі на контрактну військову службу у вигляді призначення на сержантські посади.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!