У Сколівських Бескидах планують облаштувати глемпінг-локацію

1750 0
Наразі напрацювали лише перші кроки, необхідні для реалізації проєкту, та розглянули декілька локацій.
фото: ілюстративне/andrea davis/unsplash

фото: ілюстративне/andrea davis/unsplash

У Національному природному парку «Сколівські Бескиди» планують облаштувати глемпінг-локацію. Проєкт реалізують за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС. Про це повідомляють у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарств.

Наразі напрацювали лише перші кроки, необхідні для реалізації проєкту, та розглянули декілька локацій, які відповідають вимогам для встановлення глемпінгів на території національного парку «Сколівські Бескиди».

Читайте також: Криза торкнеться кожного львів'янина. Скільки Львів може втратити на туристах через карантин

Після обстежень проєктна організація визначить локацію, яка буде найоптимальнішою для облаштування глемпінгу, для розміщення туристів. 

Для впровадження глемпінг-туризму в Україні за результатами конкурсу обрали 4 пілотні регіони і природоохоронні установи різних рівнів: Донецька область – Регіональний ландшафтний парк «Краматорський», Закарпатська область – Національний природний парк «Синевир», Івано-Франківська область – Регіональний ландшафтний парк «Дністровський», Львівська область – Національний природний парк «Сколівські Бескиди». 

Читайте також: У Сколе відкриють для туристів інформаційно-екологічний центр з автостоянкою та медпунктом

Для довідки

Глемпінг (поєднання слів glamur та camping) – легкі комфортабельні будиночки або шатра. Це новий формат відпочинку, орієнтований на тих, хто хоче побути поближче до природи, але з комфортом, близьким до рівня готелю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!