У Сколівських Бескидах фотопастки зафіксували рідкісних рисей з кошенятами. Фото

4207 0
Фотопастки зафіксували як дорослих рисей, так і їх кошенят.

У Національному природному парку «Сколівські Бескиди» виявили рідкісних для України представників родини котячих – рисей звичайних. Фотопастки зафіксували дорослих тварин та малих кошенят. Про це повідомили на Facebook-сторінці парку.

Читайте також: На Львівщині фотопастка зафільмувала грайливих ведмежат

«З наших фото видно як граціозно рисі переміщуються по снігу. Жодний інший представник родини котячих не пристосований до снігу так добре, як рись. Фотопастки зафіксували як дорослих рисей, так і їх кошенят. Це є доказом того, що територія ПЗФ є сприятливим середовищем для червонокнижних видів тварин. Отже, ведення обмеженої господарської діяльності та наявність збережених старовікових деревостанів на території національного природного парку «Сколівські Бескиди» набагато зменшує фактор турбування і сприяє розмноженню представників тваринного світу», – повідомляють у парку.

Читайте також: У парку «Сколівські Бескиди» фотопастка зафіксувала лося. Фото

Унікальний та рідкісний червонокнижний вид представників родини котячих в Україні у парку зафіксували під час моніторингу диких тварин у 2020-2021 році. Рись в Україні зустрічається досить рідко.

Тварина не дуже боїться людей, тому може переміщатися пішими стежками. Віддає перевагу глухим темнохвойним лісам, однак її можна зустріти в різних насадженнях. Відмінно лазить по деревах і скелях, добре плаває. На відміну від інших представників родини котячих, рись має вуха з китицями, які, крім гарного оригінального вигляду, ще й допомагають збільшувати гостроту слуху.

Фото НПП «Сколівські Бескиди» 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!