У «Сколівських бескидах» зафіксували свіжі сліди ведмедів, що прокинулися. Фото

2081 0
Цьогорічна зима забезпечила довгий сон клешоногим, але, відчувши підняття температури, вони вийшли з своїх барлогів.
фото: національний парк сколівські бескиди

фото: національний парк сколівські бескиди

На території національного природного парку «Сколівські Бескиди» під час патрулювання зафіксували свіжі сліди ведмедя бурого (Ursus arctos). Цьогорічна зима забезпечила довгий сон клешоногим, але, відчувши підняття температури, вони вийшли з своїх барлогів. Відповідні фото оприлюднили на Фейсбуку парку.

«Ведмедиця народжує ведмежат при сплячці в барлозі, на фіксації відсутні сліди ведмежат, тому, скоріш за все, це самець», – пояснюють у «Сколівських бескидах».

Читайте також: У Карпатських горах біля сіл на Львівщині зафіксували стадо благородних оленів. Фотофакт

За повір’ям, погоду прогнозували за поведінкою ведмедя в день Стрітення. Вірили, що якщо сонячно, то бурмило вилізе зі свого барлогу, побачить свою тінь та залізе назад. Якщо ж цього дня хмарно – клишоногий вже не буде спати та швидше прийде весна.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова. До центру реабілітації диких птахів

У Національному природному парку додають, що до настання теплих весняних днів, коли з’явиться соковита рослинна їжа, раціон ведмедя – в основному тваринного походження, тому вони змушені полювати та можуть бути небезпечними для людини.

Нагадаємо, що у Національному парку «Сколівські Бескиди» на Львівщині, у Приполонинному лісництві, облаштують місце для реабілітації птахів. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!