У Соборі святого Юра вшанують пам’ять жертв Голодомору. Як долучитися

1579 0
Програма відбудеться у виконанні у виконанні Заслуженої капели України «Трембіта».
фото: галка. івано-франківськ

фото: галка. івано-франківськ

У неділю, 29 листопада 2020 року в Архикатедральному соборі св. Юра відбудеться духовно-мистецьке вшанування пам’яті жертв Голодомору «Колосок пам’яті». Початок о 16.00. Про це повідомляє Духовна велич Львова.

Програма відбудеться у виконанні у виконанні Заслуженої капели України «Трембіта». Також запланований обряд ділення хліба з медом.

«Цього разу через пандемію не було можливості робити більших заходів. Тому ми вирішили саме молитовно вшанувати ці чергові роковини у Соборі св. Юра. Перше слово про Голодомор, яке виголосить о. Роман Кравчик, настоятель Собору, буде ґрунтуватися на спільному пастирському посланні Андрея Шептицького до єпископів, датованому 1933 роком, під назвою «Україна у передсмертних судоргах», – каже співорганізатор, директор фундації «Андрей», доцент кафедри богослов’я УКУ Михайло Перун.

Після того буде духовна програма у виконанні заслуженої академічної капели України «Трембіта», де ведуча розповідатиме про основні віхи цієї трагедії ХХ століття, про Голодомор і це буде переплетене з духовною музикою, присвяченої невинно убієнним. Також буде обряд ділення чорного хліба з медом. Чорний хліб символізує минуле, а мед – сьогодні. Це, за його словами, буде свідчення того, що молитовно і духовно єднаємося з тими болями, які пережив український народ.

Вхід на захід буде вільним з дотриманням усіх карантинних вимог.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!