У Соборі святого Юра виставлять копію чудотворної ікони Божої Матері

6485 0
Почаївська ікона Божої Матері — одна з найшанованіших чудотворних Богородичних ікон в Україні.
фото: Архикатедральний Собор св. Юра

фото: Архикатедральний Собор св. Юра

В Архикатедральному Соборі св. Юра виставлять для публічного почитання ікону Почаївської Пресвятої Богородиці. Про це повідомляють на сторінці храму у Фейсбуку.

Почаївська Ікона Божої Матері — одна з найшанованіших чудотворних Богородичних ікон в Україні. Її зберігають у Почаївській Лаврі, що у м. Почаєві на Тернопільщині. Ця ікона є копією чудотворної. Вона залишатиметься у храмі до кінця січня 2020 року.

Додамо, що походження ікони до кінця не з'ясоване. Ікона написана давнім візантійським письмом, тому могла бути створена або у Візантії, або в Болгарії.

Образ Почаївської Божої Матері, яку вважають небесною покровителькою Волині, був дуже популярний по всій Україні. Її залюбки зображали на сімейних іконостасах від Полтавщини до Прикарпаття. До ікони Божої Матері Почаївської звертаються за зціленням від сліпоти, застарілих хвороб, також за визволенням полонених.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!