Політична реклама

У соцмережі обирають сотню найвідоміших галичан

7915 0
У голосуванні вже взяло участь понад тисячу користувачів.
Фото: Українська Галицька Партія

Фото: Українська Галицька Партія

У Львові запустили просвітницький проєкт, аби популяризувати величних постатей краю.

У проєкт «100 галичан», як зазначають в Українській Галицькій Партії, яка й виступила ініціатором цього проєкту, увійшли ті, хто тут народився, працював і навіть ті, хто ніколи не був на Галичині, але прославили наш край. Це і історичні постаті і ті, хто творить історію у наші дні.

Читайте також: На голову Львівської ОТГ подалися 16 кандидатів. Хто вони?

Голосування за фаворитів уже триває понад тиждень і закінчиться 30 вересня. Взяти участь у ньому можуть усі користувачі у Фейсбук. Вибирати можна із 300 запропонованих кандидатур. Ті, хто наберуть найбільше вподобань потраплять у брошуру «100 галичан, які змінили світ».

«Цим проєктом хочемо дати можливість зрозуміти українцям, що Галичина – багата на знаменитості територія. Кожен період нашої історії залишив по собі відому людину, яка зуміла у важкі часи зберегти себе, свою сутність і розвинути власну справу на благо якщо не усього світу, то України точно. Відчуваємо потребу сказати: ми – галичани і ми маємо ким пишатись. Багато львівських вулиць названі на честь цих постатей. Але хто вони, що видатного зробили – не всі, на жаль, знають. Цим проєктом хочемо виправити ситуацію», – говорить депутатка ЛМР від Української Галицької Партії Юля Гвоздович.

Кожен українець має можливість долучитися до проекту. Потрібно зайти в альбом «100 галичан, які змінили світ» на головній сторінці партії і віддати голос за того діяча, який вам імпонує найбільше. Один лайк – один голос. Кількість «вподобайок» – необмежена. У кого набереться найбільше голосів – той і потрапляє у сотню найвеличніших галичан та галичанок.

Читайте також: «Вкрадено у львів’ян». В УГП вказали на порушення при передачі ЛМР будинку на Лесі Українки

У голосуванні вже взяло участь понад тисячу користувачів. Вже є навіть певні лідери серед запропонованих кандидатів: Олег Шупляк, Андрей Шептицький, Іван Франко, Василь Іванчук, Степан Бандера, Іван Федоров, Василь Сліпак, Любомир Гузар, Василь Стефаник, Йосиф Сліпий, Квітка Цісик.

Усі новини про проєкт можна відслідкувати за хештегом #100_галичан_які_змінили_світ. Переглянути альбом та проголосувати можна тут

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!