У Спілці письменників Львівщини висловили недовіру голові Ігорю Гургулі через скандал із підтримкою «Слуг народу»

1912 0
Його також зобов'язали прибрати фото з усіх сайтів та поіменно вибачитися перед усіма, хто є на тій фотографії.
фото: bookforum.ua

фото: bookforum.ua

Ініціативна група Львівської організації Національної спілки письменників України висловила недовіру голові Ігорю Гургулі через скандальне фото, де йшлося про підтримку від всієї організації партії «Слуга народу».

Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv письменниця і перекладачка Лана Перлулайнен, лист про недовіру підписало 30 присутніх письменників, ще понад 20 в телефонному режимі, бо не могли приїхати через карантин. Лист мають відправити голові Національної пілки письменників України Михайлу Сидоржевському, оскільки він може приймати остаточне рішення.

Читайте також: У Львові перед приїздом Зеленського з'явилися борди «Я підтримую президента»

Окрім цього, Ігоря Гургулу зобов'язали прибрати фото з усіх сайтів та подати спростування з вибаченням, а також поіменно вибачитися перед усіма, хто є на тій фотографії. Наразі очікують на спростування одноосібного звернення від імені письменників Львівщини.

Нагадаємо, що львівські письменники заявили про маніпуляцію із підтримкою «Слуги народу» на виборах, коли у мережі з'явилося фото (на сторінці кандидата на голову Львівської ОТГ від цієї політсили Тараса Кльофи), на якому кілька львівських письменників на чолі з головою Львівської обласної організації НСПУ Ігорем Гургулою і кілька осіб позують у «зеленому обрамленні» під характерною передвиборчою «вивіскою» «Зе! Місцеві. Слуга народу». Світлину зробили у приміщенні Львівської обласної письменницької організації та підписали: «Дякую за підтримку Національній спілці письменників України!».

Як повідомляв напередодні сам Ігор Гургула, звернення письменників Львівщини за підписом голови ЛО Національної спілки письменників України про підтримку партії «Слуги народу» є підтримкою окремих кандидатів, які йдуть на місцеві вибори, але не самого Володимира Зеленського.

Ольга Коваль 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!