У США заявили, що ідентифікують підрозділи рф, які вчинили звірства в Бучі

1503 0
Виявлення причетних наразі є дуже важливим пріоритетом для розвідувальних структур США
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Сполучені Штати вважають, що зможуть ідентифікувати російські підрозділи, які вчинили звірства в Бучі. Про це повідомляє CNN з посиланням на офіційного представника США, пише «Європейська правда».

Читайте також: Папа Римський розгорнув український прапор з Бучі і засудив звірства росіян 

Зі слів чиновника, виявлення причетних наразі є дуже важливим пріоритетом для розвідувальних структур США. Відколи стало відомо про знущання та вбивства україців російськими військами у Бучі на Київщині, ведеться збір та аналіз потоків розвідувальних даних з використанням усіх доступних інструментів та активів, і США перебувають на межі «звуження» кола підозрюваних.

Зазначається, що чиновник повідомив, що поки немає впевненості, що США публічно оголосять про свої висновки. Може бути ухвалено рішення залишити це на розсуд України.

Також Сполучені Штати аналізують можливі ознаки того, що звірства у Бучі вчиняли більше одного підрозділу або група російських військових. Чиновник додав, що США намагаються визначити, чи сталося щось із цього, коли один російський підрозділ відступав, а інший входив.

Читайте також: Збережіть на телефоні фото Бучі і показуйте усім, хто звинувачує лише путіна

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого міста Буча, Гостомель, Ірпінь під Києвом стали одними з ключових точок протистояння з окупантами. 2 квітня київську область було звільнено від росіян. Після цього стало відомо про масові зґвалтування та вбивства мирних громадян України загарбниками.

Міський голова Бучі повідомив, що за час окупації міста Буча в Київській області російські окупаційні війська вбили там щонайменше 320 людей.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!