Київ

У столичному Охматдиті вперше виготовили протез для 6-річної дівчинки, яка втратила ногу через обстріл рф

1093 0
Наявний протез дівчинки удосконалили та зробили косметичним.
Фото: НДСЛ "Охматдит"

Фото: НДСЛ "Охматдит"

У київському "Охматдиті" вперше в Україні протезували дитину, у якої була ампутація через військову травму. 6-річна дівчинка втратила ногу під час обстрілу її будинку на Херсонщині. Про це на Facebook-сторінці лікарні.

Дівчинка Марина вже 10 місяців проходить лікування та реабілітацію. У травні 2022 року у її будинок влучив снаряд, через який вона отримала тяжкі травми ніг. У лікарні Кривого Рогу їй ампутували ніжку вище коліна, аби врятувати життя. Звідти дівчинку направили в "Охматдит", де на початку відновлення вона майже постійно лежала та зрідка сідала на ліжко.

«Основними завданнями реабілітації перед протезуванням були: зміцнити м’язи тіла, підготувати ніжку до протезування, навчити дитину тримати координацію на одній нозі та вільно переміщуватися у просторі» розповів фізичний терапевт Назар Борознюк.

За словами протезиста Олександра Стеценка, дитяче протезування набагато складніше, ніж доросле. Адже діти постійно ростуть та змінюються.

«Тепер протез дівчинки удосконалили та зробили косметичним  подібним до справжньої ніжки. Це допоможе Марині подолати психологічний страх та соціалізуватися серед однолітків», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, в Охматдиті провели унікальну урологічну операцію новонародженому.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!