У столиці два вищих заклади об’єднали в університет імені Бориса Грінченка

1385 0
Об'єднали університет ім. Б. Грінченка та «Київську Академію мистецтв».
Київський університет імені Бориса Грінченка. Фото: з відкритих джерел

Київський університет імені Бориса Грінченка. Фото: з відкритих джерел

Київський університет імені Бориса Грінченка та Муніципальний заклад вищої освіти «Київська Академія мистецтв» об'єднали в Київський столичний університет імені Бориса Грінченка. Таке рішення прийняли 23 червня на пленарному засіданні Київської міської ради. 

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Валентина Мондриївського, головна мета об’єднання – продовжити процес створення потужного муніципального вишу, який зможе конкурувати за рівнем освіти з європейськими університетами.

«Це відкриє додаткові можливості для вихованців Київської дитячої Академії мистецтв ім. М. І. Чембержі, які отримають можливість продовжити свою освіту в ВНЗ з потужною матеріально-технічною базою та сильним викладацьким складом», – пояснює він.

Читайте також: У Києві на час війни заборонили продаж і запуск феєрверків

Він додає, що в цей складний воєнний час також необхідно врахувати зміну демографічної ситуації, зокрема, зменшення кількості вступників до ЗВО. Тому об'єднання двох закладів сприятиме зростанню конкурентоспроможності столичного університету та підвищенню його позицій в міжнародних та національних рейтингах університетів, а також розширить можливості для міжнародної співпраці, зокрема, участі у грантових програмах.

Нагадаємо, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка потрапив до рейтингу найкращих у світі. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!