У столиці відкриють арт-об’єкт, що символізуватиме єдність Києва та Харкова

1757 0
За задумом авторів, краплини арт-об’єкта тяжіють як до землі, так і одна до одної, символізуючи єдність двох міст.

Наприкінці тижня в столиці поруч зі станцією метро «Арсенальна» відкриють новий арт-об’єкт у формі крапель, що символізуватиме єдність Києва та Харкова. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, простір A-Station – найбільш вдале місце для розташування цього арт-об’єкту. Тут символічні краплини віддзеркалюватимуть історію (корпуси Арсеналу та комендатури, а також сучасний Київ).

«На нашій гарній площі біля станції метро «Арсенальна» встановлюємо новий цікавий арт-об’єкт, який відкриємо в кінці цього тижня. Проект «Єднання» втілений харківською майстернею METALSTYLE. Символічні металево-дзеркальні краплини були створені для розміщення на центральній площі Харкова до дня міста. Але через шалені обстріли Харкова, які продовжують здійснювати російські варвари, встановити там арт-об’єкт зараз неможливо. І автори звернулися з пропозицією прикрасити гігантськими краплинами громадський простір Києва», – пояснює він.

Читайте також: У Києві до Дня Незалежності безкоштовно покажуть українські фільми. Графік

Нагадаємо, радянський герб зі щита монумента «Батьківщина-мати» у Києві приберуть наступного року. Спочатку потрібно визначити, яким методом його демонтують, а після цього стартує конкурс на проєкт Тризуба, що його замінить.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!