У Стрию відкрили пам'ятник Героям

1989 0
Його спорудження обійшлося Стрийській міській раді у 2 млн грн.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Сьогодні, 14 жовтня, у Стрию відкрили пам’ятник Небесній Сотні та Героям Російсько-Української війни. Поо це інформує пресслужба ЛОДА.

«Пам’ять про тих, хто віддав своє життя за світле майбутнє наших дітей, має бути вічною! Такі меморіали повинні бути у кожній громаді, а імена Героїв має знати підростаюче покоління», – зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Авторами пам’ятника Небесній Сотні та Героям АТО/ООС у Стрию стали скульптор Василь Ярич та архітектор Володимир Лаврін. Його спорудження обійшлося Стрийській міській раді у 2 млн грн.

Над проектом пам’ятника почали працювати ще у 2017 році. Згодом задум втілили частково, через брак коштів проект призупинили. І лише цього року пам’ятник вдалось урочисто відкрити

Нагадаємо, у Львові до Дня захисників та захисниць висадили Парк пам’яті із 96 іменних дерев, присвячених загиблим Героям. Дерева висаджували родини військових вздовж дороги, що з’єднує Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні та Високий Замок.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!