У світі фіксують гепатит невідомого походження, через недугу одна дитина померла, – ВООЗ

3869 0
У країнах, де виявили найбільше випадків захворювання, тривають розслідування.
Ілюстративне фото: depositphotos.com

Ілюстративне фото: depositphotos.com

У світі зафіксували 169 випадків зараження дітей вірусом гепатиту невідомого походження. Хворобу фіксують у 12 країнах світу. Одна дитина загинула від нового вірусу. Про це повідомили у Всесвітній організації охорони здоровʼя.

Згідно з даними ВООЗ, випадки захворювання вже зареєстрували у Великій Британії (114), Іспанії (13), Ізраїлі (12), Сполучених Штатах Америки (9), Данії (6), Ірландії (5), Нідерландах (4), Італії (4), Норвегії (2), Франції (2), Румунії (1) та Бельгії (1). Переважно захворювання фіксують у дітей від 1 місяця до 16 років.

Читайте також: Табір смерті. Росіяни почали спалювати загиблих у Маріуполі у мобільних крематоріях

Захворювання проявляється як гострий гепатит, запалення печінки, з помітно підвищеним рівнем печінкових ферментів. У багатьох випадках виявлялися шлунково-кишкові симптоми, зокрема біль у животі, а також діарея, блювота, що передують розвитку важкого гострого гепатиту.

10% дітей із цією недугою потребували пересадки печінки. У ВООЗ зазначають, що у жодному цих випадків віруси гепатиту типу A, B, C, E і D не були виявлені. Також у більшості заражених не фіксували підвищеної температури тіла та лихоманки, водночас у 74 випадках було виявлено аденовіруси, які спричиняють гострі респіраторні захворювання у людей.
Зараз у країнах, де було виявлено найбільше випадків захворювання, тривають розслідування, які міститимуть детальну історію клінічної хвороби та впливу, токсикологічні тести та додаткові мікробіологічні тести. Зокрема це стосується Великобританії, там виявили 114 дітей із такою недугою.

Нагадаємо, що через нелюдські умови життя та принесені російськими окупантами інфекції серед населення поширилася низка хвороб, зокрема вітряна віспа. Це – одна із найпоширеніших інфекцій у світі та поступається лише грипу та іншим ГРВІ. Переважно вражає дітей. Характеризується помірною загальною інтоксикацією і плямисто-папульно-верикульозним висипом на шкірі та слизових оболонках.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!