У свій день народження Дударик запрошує на святковий концерт у Львівську оперу

1261 0
Хорова капела святкує 50-літній ювілей і з цієї нагоди у жовтні проводить мистецький марафон.

Хорова капела «Дударик» у Львівській національній опері представить святкову програму «Дударик 50». Концерт відбудеться 17 жовтня о 18:00 і буде головним із мистецького марафону до ювілею капели.

Як розповів директор та художній керівник «Дударика» Дмитро Кацал, ексклюзивними гостями концерту буде «Хорея Козацька» – лицарі духу, завзяті дослідники, реконструктори і репрезентанти української ‌музики 17-20 століть. Це пісні світські і козацькі, канти псалми, думи пісні і гімни часів до і пост-УНР.

«В цьому колективі кожен з музикантів є віртуозом гри на розмаїтих старовинних інструментах. Ми почуємо їхнє унікальне сольне звучання, а також творчий симбіоз автентичних барв із чоловічим та хлоп’ячим складом капели», – зазначив він.

У другому відділені концерту звучатимуть найвидатніші твори з камерного, симфонічного та ораторійного репертуару капели англій‌ської‌, німецької, австрій‌ської‌ та української композиторської школи. Твори виконуватимуться у супроводі Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» та солістів Львівської та Київської‌ національних‌ опер Людмили Осташ, Тетяни Вахновської‌, Романа Трохимука та Сергія Магери.

Кількість квитків обмежена згідно карантинних норм, лише 50% залу. Квитки за посиланням.

Нагадаємо, цього року музична візитка картка Львова та України – хорова капела «Дударик» святкує 50-літній ювілей і з цієї нагоди у жовтні проводить мистецький марафон. Зокрема, 4 жовтня на сцені Театру Заньковецької відбувся концерт «Oktoberfest по-львівськи», а окрім великого святкового концерту у Львівській опері 17 жовтня відбудеться ще низка заходів.

Зокрема, 15 жовтня о 17:00 на сцені Львівської національної ‌філармонії‌ у розважально-музичній‌ програмі «Два по 50? – Будь ласка!» виступатиме вокальна формація «Дударик-FOREVER» у супроводі естрадного оркестру. Гостями свята буде фольклорний ансамбль «Веселка» (місто Білгород-Дністровський‌).

16 жовтня об 11:00 у Храмі Святого Лазаря відбудеться Поминальна Служба Божа. Служба відправлятиметься в пам’ять за «Дудариками-Навіки», серед яких Микола Кацал – фундатор і засновник колективу, Василь Сліпак – всесвітньовідомий ‌оперний‌ співак, отець Андрій‌ Дуда – Герой‌ Украї‌ни, військовий ‌капелан, волонтер і знаний громадський‌ діяч та співаки капели, які не розділять із нами свята тут на землі. По завершенню буде влаштована фотовиставка світлин «Дударик-Навіки».

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!