У Центрі легеневого здоров’я показали, як лікують важких хворих на Covid-19

3475 0
У всіх кисневозалежних пацієнтів стан важкий і критичний.
Фото: Скрін з відео

Фото: Скрін з відео

Станом на сьогодні у Центрі легеневого здоров’я перебуває 202 хворих на Covid-19. Щодня у лікарню прибуває 20 нових хворих із коронавірусною інфекцією. Загалом вірус став агресивніший, кількість пацієнтів збільшується, перебіг захворювання стає важчим, а термін лікування – довшим, йдеться на сторінці у фейсбук Центру.

Читайте також: Львівщина перейшла у червоний рівень епіднебезпеки

Як зазначає завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Центру легеневого здоров’я В’ячеслав Бондар, ситуація справді важка.

«Навіть у першу хвилю коронавірусу в нас не було такого навантаження. Сьогодні від ранку до нас вже поступило 19 нових хворих та ще одного пацієнта мають перевести», – каже лікар.

За словами В’ячеслава Бондара, у всіх кисневозалежних пацієнтів стан важкий і критичний, крім тих, кого перевели на другий етап.

«Після чергової доби лікування успіхом у нас вважається вже те, що стан не пацієнта не погіршується», – додав заввідділення анестезіології та інтенсивної терапії В’ячеслав Бондар.

Читайте також: На Львівщині активізувався британський штам коронавірусу. Які симптоми

Нагадаємо, від сьогодні Львівська область за показниками та індикаторами захворюваності перейшла у червоний рівень епіднебезпеки. Через зростання на Львівщині кількості захворювань на Covid-19 в області до 6 квітня ввели додаткові обмежувальні заходи.

За добу у ковідні лікарні Львова та області госпіталізували 314 нових хворих. Загалом зараз у лікарнях перебувають 2 774 пацієнтів. Завантаженість на сьогодні становить 63%. Зокрема, у Львівській обласній інфекційній лікарні перебуває 255 хворих, у Центрі легеневого здоров’я – 202, у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги – 409, а у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи – 319 хворих. В області найзавантаженішими є Стрийська та Новояворівська районні лікарні. 

Мутований вірус британського штаму в області активізувався, він більш заразний та вражає всі вікові групи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!