Давали лише 1% одужання. У Львові вилікували пацієнта, в якого були уражені 80% легень

44903 0
Чоловік має цукровий діабет, раніше переніс мікроінсульт.
Фото: Главком

Фото: Главком

У Центрі легеневого здоровְ’я, що на вул. Зеленій, успішно пролікували хворого на Covid-19 пацієнта, ураження легень в якого було більше 80%. При поступленні лікарі йому не давали більше 1% шансу на одужання, та чоловік таки поборов хворобу. Про історію одужання йдеться на сторінці лікарні у Фейсбук.

Читайте також: Ні їсти, ні пити, ні курити. Що впливає на достовірність ПЛР-тесту

Спочатку із слабкістю Богдан Пелех звернувся у Сокальську районну лікарню. Там пробув 2 дні, але стан все погіршувався. Тоді хворого перевели у Центр легеневого здоров’я.

«Лікарі мені давали лише 1 відсоток одужання, бо 80% легень були уражені. Ситуацію ускладнювало те, що маю цукровий діабет, раніше переніс мікроінсульт. Та донька наполягла, що коли є хоч найменший шанс на порятунок, за нього треба братися і боротися», – каже Богдан Пелех.

Читайте також: Ви більше не заразні. Що важливо розуміти про антитіла до Сovid-19

За його словами, хвороба дуже складна, тож той, хто має супутні патології повинен берегтися насамперед.

«Ті, хто має якісь патологію чи супутні захворювання – хворе серце, нирки, цукровий діабет, – мають бути максимально обережними. Головне – не затягувати час і вчасно звертатися за медичною допомогою», – каже Богдан Пелех.

Загалом, за даними Центру легеневого здоров‘я, упродовж другого півріччя цього року (з квітня по листопад), із пневмоніями до них поступило 2 360 пацієнтів. З них у 1 701 – діагностували Covid-19. Пролікували та виписали 2 052 осіб, з них 1 429 – це ті, хто мав коронавірус. Померли за квітень-листопад 150 пацієнтів, 130 з них мали Covid-19.

Читайте також: Де у Львові найдешевше можна здати ПЛР-тест. Порівняння цін та термінів

Нагадаємо, найстаршим пацієнтом, якого на Львівщині пролікували від коронавірусу та успішно виписали додому, є 91-річний львів'янин. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!