У будинку-пам'ятці в центрі Львова замінили автентичні вікна та пошкодили фасад

4609 0
У мерії вже готують звернення в поліцію, оскільки будинок, де замінили вікна і пошкодили фасад, є пам’яткою архітектури.
фото: лмр

фото: лмр

Власники чи орендарі приміщень на першому поверсі будинку на вул. Саксаганського, 11 замінили дерев’яні вітрини на пластикові, а також пошкодили фасад будівлі. Через це ЛМР готує звернення у правоохоронні органи, бо будинок є пам’яткою архітектури, а фасад повністю відреставрували за кошти міського бюджету.

«Будинок на вул. Саксаганського, 11 є окрасою нашого міста. Впродовж 2018-2019 року за кошти міського бюджету ми провели роботи з реставрації даху і фасаду будівлі. Однак позавчора всі дерев’яні вітрини на першому поверсі цього будинку замінили на пластик. Також понищили фасад», – цитує першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка пресслужба ЛМР.

Читайте також: На вулиці Пекарській у Львові відреставрували історичну металеву браму. Фото

За його словами, зараз управління охорони історичного середовища готує звернення у всі правоохоронні органи з цього приводу. Дерев’яні вікна і фасад треба відновити.

Нагадаємо, виконком Львівської міської ради створив адміністративну комісію, яка наглядатиме за тим, як юридичні особи виконують норми законодавства про охорону культурної спадщини. Комісія має право накладати штрафи від 1700  до 170 тисяч гривень за різні порушення, інформує прес-служба Львівської міської ради. Йдеться про порушення,  передбачені ст. 92 Кодексом України про адміністративні правопорушення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!