У центрі Львова планують знести сім МАФів, зокрема ще один на площі Галицькій

2889 0
До кінця вересня власник має прибрати кіоск поблизу зупинки на площі Галицькій.
Фото:www.facebook.com/LubomyrZubach

Фото:www.facebook.com/LubomyrZubach

У центрі міста планують знести сім кіосків. До кінця вересня власник має демонтувати МАФ на площі Галицькій, де мають нарешті розпочати реконструкцію. Також кіоски приберуть поблизу Личаківського кладовища, на вулицях Пасічній, Князя Романа, проспекті Свободи. Таке рішення прийняли сьогодні, 24 вересня, на засіданні виконавчого комітету Львова.

Читайте також: У Львові стався конфлікт під час демонтажу мафу на площі Галицькій. Фото, відео

«Сім кіосків – на демонтаж. Усі – на виконання рішення сесії ще грудня 2019 року. Усі подавались на повернення у комплексну схему, але усім їм робоча група відмовила. До кінця вересня власники споруд можуть добровільно забрати свої павільйони, потім будемо виконувати примусовий демонтаж», – зазначив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Перш за все йдеться про кіоск, що на площі Галицькій. Він знаходиться поруч із зупинкою, колись у ньому торгували пресою, але вже декілька років він не працює. Кіоск потрапляє у зону реконструкції площі, за проектом там передбачено реконструкцію фонтану, озеленення. МАФи проєктанти порадили прибрати.

«Наразі через реконструкцію йдеться про демонтаж двох МАФів. Один уже забрали, а той, що поруч із зупинкою громадського транспорту, власник має забрати до кінця вересня. Інші мають договори оренди до 2022 року, працюють у правовому полі. Після закінчення цих договорів будемо вирішувати», – у коментарі Тvoemisto.tv роз’яснив Любомир Зубач.

Також наступного року прийматимуть рішення стосовно ще двох МАФів, що неподалік від входу на Галицький ринок.

Також на виконкомі вирішили знести тимчасову споруду на Князя Романа, 38, цей МАФ не працює. А ще кіоск на розі Пасічної і Личаківської – його приберуть через продаж алкоголю та скарги мешканців. Також через продаж алкоголю знесуть МАФ на вулиці Пасічній, 55. Ще знесуть МАФи на розі Пекарської і Мечнікова на проспекті Свободи, 47, на проспекті Чорновола, 45. На проспекті Чорновола кіоск знесуть, бо планують облаштувати там громадський простір.

Читайте також: У центрі Львова збудують скляний мистецький простір за 75 мільйонів гривень 

Нагадаємо, у Львові на площі Галицькій демонтували МАФ. Під час демонтажу тут стався конфлікт між власником павільйону та працівником «Муніципальної варти»Реконструкцію площі Галицької у Львові мають завершити до кінця цього року. Роботи з фонтаном ще продовжать весною. Площу реконструюють ще з 2019 року. 

Вікторія Савіцька
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!