У центрі Львова реставрували два балкони за 330 тис. грн

2316 0
У Львові відреставрували балкони на двох будинках в центрі міста. На реставрацію балкону на вул. Сербській, 13 витратили понад 200 тис. грн, на вул. Братів Рогатинців, 14 – 130 тис. грн. Необхідні кошти надали з бюджету Львова, а також – німецьке товариство GIZ і власники помешкань.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

«Балкон на вул. Сербській, 13, належить до чотирьох квартир, отож треба було, щоб усі власники долучилися фінансово й надали доступ до помешкань», – розповіла начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко, пише Galnet.

Чиновниця зауважила: «Він уже протягом багатьох років «просив», щоб його відреставрували: протікав, знизу плита була повністю зіпсута, були поруйновані балюстради, окремі баляси. Маємо тепер гарно відреставрований балкон».

В межах півпраці з GIZ 2013 року реставрували відновили балконів на суму майже 900 тис. грн.Цього року у співпраці з німецьким товариством GIZ планують оновити 17 балконів на шести будівлях. На реставраційні роботи в бюджеті розвитку Львова передбачено 900 тис. грн.

Як додав міський голова Львова Андрій Садовий, за останні шість років з державного бюджету Львів не отримав жодної гривні на реставрацію історичної спадщини, тому доводиться витрачати на це кошти з бюджету міста.

Також читайте на tvoemisto.tv про Львів, який падає нам на голову.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!