У центрі Львова розпочали реставрацію будинку-пам’ятки архітектури

3016 3
Завершити реставрацію пам’ятки мають до кінця 2021 року.
Фото: Андрій Москаленко

Фото: Андрій Москаленко

У Львові розпочали реставрувати фасад будинку на проспекті Шевченка, 23. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

«Будинок був у дуже поганому стані, зокрема змістилася фасадна стіна. На другому та третьому поверхах просіла підлога. Тому плануємо там зробити металеві обойми, які будуть стріплювати будинок, підсилити фундаменти, а також встановити новий колектор», - каже вона.

Читайте також: У Гарнізонному храмі відновили реставрацію фресок

Згідно з даними системи електронних закупіель Prozorro, вартість робіт становить майже 8 млн грн. Роботи виконує ПП «Володар-маркет». Завершити реставрацію пам’ятки мають до кінця 2021 року.

Під час реставрації у будинку замінять дах та конструкції покрівлі, а перемурують димарі, відремонтують, утеплять та перефарбують стіни.

Додамо, 3-поверховий житловий будинок на проспекті Шевченка, 23, збудували 1909 року за проектом Людвіка Балдвіна-Рамулта. Він є пам'яткою архітектури Львова.

Читайте також: На Високому Замку у Львові призупинили реставрацію мурів

Згідно з даними Youcontrol, ПП «Володар-маркет» зареєстроване у Винниках та займається будівництвом. Його власницею є винниківська підприємиця Надія Малета.


Читайте також:
10 Жовтня, 2019 12:06
666 ... та може я помиляюсь і все як раз навпаки ? ...
10 Жовтня, 2019 12:04
666 ... моя версія , чому найчесніші в світі львівські журналісти не називають власника-власників цієї будівлі чи помешкань в -- це належить кому треба і НЕ належить ні пану Садовому і наближеним до нього особам , ні "пану" козловському і пов'язаним із ним "людям" ...
9 Жовтня, 2019 09:15
666 ... називаєте власника компанії яка отримає гроші " "..майже 8 мільйонів гривень.." ) за свою роботу ... а от власника будинку (власників помешкань) , якому(яким) ро[***] конкретний ремонт коштом громади не називаєте (чомусь) ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!