У туберкульозному санаторії в Немирові хочуть розгорнути паліативне відділення на 150 ліжок

1630 0
Зараз приміщення санаторію пустують.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У туберкульозному санаторії в Немирові, що в Яворівському районі, хочуть розгорнути відділення для паліативних хворих. Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Читайте також: Директор Центру легеневого здоров'я заявив, що всі медикаменти пацієнти змушені купувати самі

«Підтримую ідею створити на базі туберкульозного санаторію у Немирові на Яворівщині паліативне відділення. Приміщення, які зараз пустують, можна використати з користю для людей, які потребують медичного догляду, соціальної та моральної підтримки. Є можливість створити тут 150 ліжок і сотню робочих місць», – написав голова Львівської ОДА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбук.

За його словами, зараз у Яворівському районі є лише одне паліативне відділення, розраховане на 20 людей.

Він також додав, що видатки на утримання відділення будуть в межах надходжень від НСЗУ.

Проєкт рішення «Про передачу нерухомого майна в оперативне управління комунальному некомерційному підприємству Яворівської районної ради Львівської області «Немирівська міська лікарня» передали на розгляд депутатам Львівської облради.

Читайте також: У Львові продали з аукціону дві будівлі дитячого психовневрологічного диспансеру

Зазначимо, що санаторій у Немирові створили на базі оздоровчого  підрозділу «Світлиця», підпорядкованого на той час ЯДГХП «Сірка». На початку тут оздоровлювали дітей з Чорнобильської зони. У 1990-х тут првоели реконструкцію. Санаторій розрахований на 150 ліжок. Санаторій надає допомогу хворим дорослого віку на активну і неактивні форми туберкульозу легень та неактивні форми позалегеневого туберкульозу.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!