У Туреччині сталися потужні землетруси – загинули понад 1000 осіб, ще 5 тисяч поранені

4085 0
Землетрус магнітудою 7,7 став найпотужнішим у Туреччині з 1939 року.
Фото: АА

Фото: АА

У понеділок, 6 лютого, на південному сході Туреччини стався потужний землетрус. Президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив, що землетрус магнітудою 7,7 став найпотужнішим у Туреччині з 1939 року. За останніми даними, унаслідок потужного землетрусу в Туреччині у понеділок вранці загинули 912 осіб, 5 385 отримали поранення. Дані щогодини оновлюються. Станом на 14:30 відомо про загибель 1014 осіб.

Джерело: Реджеп Ердоган, Європейська правда, Володимир Зеленський

Землетрус відбувся о 13:23 за місцевим часом та відчувався в багатьох провінціях Туреччини.  Його інтенсивність, за даними Європейсько-середземноморської сейсмологічної служби, магнітуда була зафіксована на рівні 7,7, епіцентр був зафіксований в районі Кахраманмараш. 

Ранковий землетрус також завдав значних руйнувань та пошкоджень у Сирії. За останніми даними незалежної Сирійської обсерваторії прав людини, кількість загиблих там зросла до 400, поранених – понад 1000.  Станом на 12:30, загиблими в обох країнах вважаються понад 1200 людей, поранено 5 385. Також вдень у Туреччині стався ще один землетрус магнітудою 7,8 балів, а потім ще один магнітудою 5,7. Поштовхи відчувалися в Іраку та Ірані, а також в ОАЕ, Туреччині і Ізраїлі. 

Зазначимо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова надати необхідну допомогу Туреччині: «Я висловлюю співчуття президенту Ердогану, турецькому народу та сім'ям загиблих внаслідок землетрусу в Туреччині і бажаю якнайшвидшого одужання всім постраждалим. Ми підтримуємо народ Туреччини у цей скрутний час. Ми готові надати необхідну допомогу для подолання наслідків катастрофи», – сказав він.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!