Як у Ватикані знову поєднали Україну і рф та що вирішили у Бориславі з церквою УПЦ мп. Підсумки доби

1684 0
Нині 9 квітня та 410 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Бориславська міська рада

Фото: Бориславська міська рада

Ситуація на фронті: В областях, які межують з білоруссю та росією, триває подальше зміцнення оборонних рубежів та позицій. Як заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв, обстановка в Північній операційній зоні стабільна та контрольована. ЗСУ цю ситуацію використовують для нарощування системи інженерних загороджень. Створюються протитанкові мінні поля на танкодоступних ділянках місцевості та ймовірних шляхах висування противника.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. ЗСУ відбили понад 50 атак противника на цих напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 14 ударів по районах зосередження окупантів. Уражено склад боєприпасів, 1 позицію засобів протиповітряної оборони та 5 станцій радіоелектронної боротьби противника. Також наші захисники збили 2 БпЛА типу «Supercam», 6 БпЛА – «Орлан-10» та 6 БпЛА – «Zala».

Та: У Львові виклали найбільший тризуб із 1000 пасок. Таким чином збирають на дрон для військових.

Акцент дня: У Ватикані знову поєднали Україну і росію у Хресній дорозі. Цього разу були свідчення українського та російського підлітків. Торік подібна ініціатива з жінками викликала обурення в Україні.

Посол України у Ватикані Андрій Юраш заявив, що традицію публікації тексту Хресної дороги Via Crucis за кілька днів до заходу було цьогоріч перервано і він про неї дізнався зі ЗМІ.

Він обурився, що хлопець з росії, зокрема, розповість про свого вбитого брата та тата й дідуся, які зникли безвісти на війні. Але він точно забуде згадати, що його родичі приїхали в Україну, щоб убити не лише батька українського хлопчика, а всю родину… а не навпаки.

Читайте також: В Україну вдалося повернути з росії 31 дитину. фсб тиснула на батьків, щоб ті перед тим, як забрати дитину, подякували рф.

Ключові події:

1. У Бориславі мешканці вимагали в настоятеля церкви московського патріархату перейти в ПЦУ. На позачерговій сесії Бориславської міськради було вирішено будівлю храму тимчасово опечатати до моменту вирішення спору по суті. Представники УПЦ мп та Православної церкви України домовилися, що до врегулювання ситуації проводитимуть богослужіння на подвір’ї храму почергово;

2. Українці, які шукають прихистку за кордоном, можуть скористатися мапою, яку розробили в МЗС. Тут зібрана корисна інформація з офіційних джерел.

На цю ж тему: Албанія продовжила термін дії захисту українських біженців. Країна прийняла сотні українських жінок і дітей, переважно у Дурресі, найбільшому прибережному місті.

Та: Міносвіти розширило перелік міст, де закордоном можна скласти мультипредметний тест. Радять не зволікати з реєстрацією, адже кількість місць є обмеженою;

3. Енергетики підбили підсумки найважчого опалювального сезону в історії. Жодна європейська енергосистема не зазнавала такої масштабної спроби знищення.

На цю ж тему: Розвідка Британії: російський енергетичний терор не досяг цілі. Підготовка до наступної зими вже почалася.

Та: Україна і США готують спільну програму співпраці у сфері енергетики. Україна має величезний потенціал стати енергетичним хабом Європи;

4. Львівщина пережила сьому хвилю. СOVID-19 може стати звичайним сезонним захворюванням. За словами медиків, цілком ймовірно, що від коронавірусу, як і від грипу, доведеться вакцинуватись щороку.

На цю ж тему: Лише 6% мешканців Львівщини зробили перший бустер від COVID-19. За словами експертів, кількість людей, які вакцинувалися від Covid-19, значно знизилася, хоча сам вірус та його наслідки не зникли.

Читайте також: Біля лікарні Святого Пантелеймона у Львові встановили скульптуру хлопчика, батькові якого пересадили легені. Дитина дивиться на операційний блок і кожен, хто проходить повз – надихається його вірою і надією;

5. «Будемо разом святкувати Воскресіння Христове». Львівський скансен кличе водити гаївки і веснянки. Організатори закликають слідкувати за інформацією на офіційних сторінках Музею, адже можливі зміни.

Читайте також: В Києві під час толоки вивезли понад 6 тисяч кубометрів сміття. На різних локаціях висадили понад 2,3 тисячі зелених насаджень.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!