Політична реклама

У вересні продаж легкових авто скоротився наполовину

1580 0
Автоімпортери почали розмитнювати автомобілі та сплачувати утилізаційний збір.

Обсяг таких угод поки незначний і зачіпає в основному невеликий сегмент автомобілів. А авторинок у вересні очікувано обвалився удвічі порівняно із серпнем, – повідомляє Auto.Consulting.

Більшість розмитнених авто після 1 вересня, коли набув чинності закон про утилізаційний збір, мають об’єм двигуна до 1 літра.

Зараз утилізаційний збір на такі авто становить 4730 гривень, а при можливій корекції закону можуть залишити єдину ставку 5500 гривень для всіх категорій автомобілів, – пояснюють експерти.

Крім того, автомобілі з об’ємом двигуна до 1 л не підпадають під дію спецмита, які зачіпають сегменти з об’ємом двигуна 1-1,5 л і від 1,5 до 2,2 л.

Як повідомляє видання, кількість угод істотно скоротилася і знизилася до 13 тисяч – скорочення більш ніж на 50 % у порівнянні із серпнем.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!