У ВООЗ прогнозують появу нових штамів Covid-19

1548 0
В організації заявляють, що світ ще навіть не наблизився до кінця пандемії.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У всесвітній організації охорони здоров’я прогнозують появу нових штамів Covid-19, зазначаючи, що пандемія ще не закічнилася. Про це повідомила наукова співробітниця ВООЗ Сумія Свамінатан, передає Укрінформ. 

«Ми бачили, як вірус розвивається, мутує, тому ми знаємо, що буде більше штамів, що викликають занепокоєння, тому ми не наблизилися до кінця пандемії», – зазначила Свамінатан.

Читайте також: Бустерну дозу львів’яни можуть робити вже через місяць після перенесеного Covid-19 

Зазначимо, що напередодні також виявили нові симптоми штаму «Омікрон», які нагадують звичайну застуду – зокрема, нежить, головний біль та слабкість. Водночас дослідники звернули увагу, що у хворих можуть спостерігатися й інші ознаки хвороби. Серед них потріскані губи, висип на руках, ліктях чи ногах, сухість шкіри у ділянці шиї, передній частині грудей тощо. Більше тут

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін на брифінгу 2 лютого повідомляв, що незабаром на території України Covid-штам «Омікрон» витіснить варіант «Дельта». Це може статися вже за кілька тижнів. 

Нагадаємо, що за увесь час пандемії у Львові та на Львівщині, станом на ранок 11 лютого, підтвердили 289 770 випадків інфікування коронавірусом, з яких 6 380 – летальні. Всього в Україні коронавірус діагностували у 41 229 осіб за добу. Одужали 20850 пацієнтів, ще 236 померли.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!