У ВООЗ бачать загрози в тому, що більшість вакцин від Covid-19 викупили багаті країни

1506 0
Уже 42 країни розпочали вакцинацію від Covid-19.
Фото: meteoprog.ua

Фото: meteoprog.ua

Всесвітня організація охорони здоров’я зазначає, що більшість вакцин проти коронавірусу у світі викупили багаті країни, у цьому є загроза. Про це заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус, інформує «Громадське»

Читайте також: У МОЗ затвердили план вакцинації українців від Сovid-19. Хто і коли може отримати щеплення

Уже 42 країни розпочали вакцинацію, 36 із них – країни з високим доходом. Ще 6 – країни із середнім доходом.

«Очевидна проблема полягає в тому, що країни з низьким і більшість країн із середнім доходом ще не отримують вакцину. Із самого початку багаті країни скупили більшу частину різних вакцин», –  наголосив очільник ВООЗ.

Також він поскаржився, що багаті країни з глобального механізму COVAX, які укладають двосторонні контракти з постачальниками, сприяють зростанню ціни на вакцини, що потенційно може ускладнити доступ до цих препаратів іншим країнам.

Глава ВООЗ закликав країни та виробників вакцин відмовитися від двосторонніх угод і зосередитися на поставках через глобальний механізм. Також він закликав країни, що закупили більше вакцин, ніж вони потребують, пожертвувати їх у COVAX.

Читайте також: Лікарка з Львівщини, яка працює у Британії, розповіла, як вакцинувалась від Сovid-19

Нагадаємо, Україна може отримати перші дози вакцини від коронавірусу в лютому-березні 2021 року. У портфель глобальної ініціативи COVAX, в межах якої Україна отримає від 8 до 16 млн доз щеплень від коронавірусу, входять три вакцини: від AstraZeneca (Великобританія), Novavax (США) і Johnson & Johnson (США). Також міністр охорони здоров’я України Максим Степанов веде перемовини про закупівлю вакцини від Pfizer з компанією-розробником. Є особливості зберігання цієї вакцини. Одномоментно на національних складах може зберігатися 1 мільйон доз препарату.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!