Київ

У Ворзелі на Київщині релігійна громада не змогла перейти до ПЦУ

979 0
Через провокації прихильників московського патріархату провести голосування не вдалося.
Фото: Бучанська міська рада / Facebook

Фото: Бучанська міська рада / Facebook

У містечку Ворзель під Києвом релігійна громада не змогла ухвалити перехід релігійної громади до ПЦУ. Збори було зірвано через провокації прихильників УПЦ МП. Про це повідомили у Бучанській міській раді.

Заплановано мешканці Ворзелю зібралися, аби проголосувати за перехід Петропавлівської парафії Української православної церкви московського патріархату до Православної церкви України. Це останній з 4-х активних ворзельських храмів, який залишився у підпорядкуванні МП. Загалом на збори прийшли 160 мешканців селища.

«Ми вдячні кожному ворзелянину, хто прийшов підтримати українську церкву. Будемо проводити роз‘яснювальну роботу і просити кожного патріота Ворзеля прийти наступного разу. Розраховуємо провести наступні збори протягом найближчих тижнів», – коментує голова ініціативної групи релігійної громади селища Тетяна Шепіль.

 

Додамо, у травні на Київщині 9 громад перейшли до ПЦУ.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!