Політична реклама

У Винниках не ремонтують аварійний колектор

1858 0
Винниківська міська рада не вживає жодних заходів щодо ремонту аварійного каналізаційного колектора, який пролягає через Лисиничі і транспортує стоки з Винник, Лисинич і Підбірців до міських очисних споруд.

Про це заявив голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський, інформує прес-служба Львівської міськради.

За його словами, колектор перебуває на балансі Винниківської міської ради відповідно до акту прийому-передачі ЛМКП «Львівводоканал», підписаного у 2001 році.

«В кількох місцях є пошкодження колектора. Неодноразово зверталися у Винниківську міську раду з  вимогою відремонтувати колектор. Ніякої реакція нема. Вони кажуть, що колектор не на їхньому балансі. Нечистоти розливаються, може поширитись інфекція, також неприємний запах, який тут стоїть, поширюється на Львів, особливо влітку», - зазначив Іван Лозинський.

В.о. начальника управління екології ЛМР Андрій Галушка розповів, що є витік каналізаційних вод на рельєф, що є порушенням норм водного кодексу.

«Маємо прецедент у тому, що власник стічних вод не виконує вимог природоохоронного законодавства. Ми звернулись у Державну екологічну інспекцію, щоб провести аналізи ґрунту і щоб нарахувати збитки за забруднення земельних ресурсів», - зазначив Андрій Галушка.

За інформацією першого заступника начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Валерія Вітковського, екологічна інспекція неодноразово проводила перевірки, виносила приписи та штрафи у зв’язку з невжиттям заходів Винниківською міською радою по належному утриманню та ремонту аварійного колектора.

Як зазначив заступник головного інженера ЛМКП «Львівводоканал» Володимир Васильченко, довжина аварійного колектора майже 10 км. Він знаходиться близько до залізниці Львів – Красне. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!