У вишах Львова стартує проект змішаного навчання спільно із Prometheus

2697 0
До пілотного проекту планують підключити до 20 українських ВНЗ
фото: facebook.com/prometheusmooc

фото: facebook.com/prometheusmooc

Про це повідомив один із співзасновників масових онлайн-курсів Іван Примаченко. За його словами, проект почнуть впроваджувати у чотирьох ВНЗ: КПІ, Українському католицькому університеті, Львівському політехнічному інституті та Львівському національному університеті імені Франка.

«У рамках пілотного проекту замість звичних лекцій і проміжного контролю студенти будуть дивитися відеолекції та виконувати завдання масових безкоштовних онлайн-курсів від кращих викладачів з України та світу, розміщених на нашій платформі. В університетах викладачі зможуть приділити більше часу індивідуальній роботі зі студентами, а також забезпечать надійний фінальний контроль знань», – пояснив Примаченко на своїй сторінці в Facebook.

Серед масових онлайн-курсів, які будуть використовуватися в рамках пілотного проекту, Гарвардський курс основ програмування CS50, курс Стенфордського університету Як створити стартап, а також курси кращих викладачів провідних українських ВНЗ: Алгоритми і структури даних, Філософія для непрофільних факультетів, Підприємництво й Основи Web UI розробки (LITS).

За словами співзасновника Prometheus, формат змішаного навчання передбачає інтеграцію онлайн-курсів провідних викладачів країни і світу в традиційний навчальний процес.

Читайте також: 200 тисяч безробітних українців навчатимуть за допомогою онлайн-курсів

«Ця інноваційна форма навчання дозволяє поєднати найкраще від онлайн і оффлайн освіти: її вважають однією з найбільш важливих освітніх технологій сучасності. Експерименти зі змішаним навчанням кращого політехнічного університету світу MIT продемонстрували зростання навчальних результатів студентів на 35%», – додає Іван Примаченко.

Пілотний проект планують завершити в 2017 року. Після цього команда Prometheus ініціює реформу української вищої освіти на базі змішаного навчання. «Ми очікуємо, що вже до кінця наступного року до розгортання реформи змішаного навчання приєднається 20 українських ВНЗ», – резюмував Примаченко.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!