Завідувач львівської радіологічної лабораторії помер від коронавірусу

6787 0
У Львівському лабцентрі надалі продовжують хворіти працівники. Одна людина в лікарні, решта на самоізоляції.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

У завідувача радіологічної лабораторії Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Ігоря Колянчикова, який у суботу, 31 жовтня, помер, був підтверджений Сovid-19. Чоловіка лікували у Центрі легеневого здоров‘я, але не змогли врятувати. Про це Тvoemisto.tv розповів директор лабцентру Роман Павлів.

Читайте також: Що робити, коли в сім’ї підтвердили Сovid-19, і чи можна розраховувати на безкоштовний ПЛР-тест

За його словами, Ігорю Колянчикову було 67 років. Він хворів два тижні.

«Кілька років тому Ігорю Колянчикову робили стентування. Після того він старався оберігатися будь-яких хвороб, але, на жаль, недуга його не оминула. Відомо, що на коронавірус була хвора його дружина, то, мабуть, від неї і заразився. Хворів Ігор приблизно два тижні», – каже Роман Павлів.

Читайте такожЧерез завантаженість ліжок у МОЗ прогнозують вибіркову госпіталізацію хворих на коронавірус

За словами директора лабораторного центру, коли співробітника госпіталізували у Центр легеневого здоров’я, він увесь час цікавився його станом здоров’я.

«Наскільки мені відомо, спочатку в Ігоря не було пневмонії, почувався більш-менш нормально. Але потім ситуація ускладнилася, мав утруднене дихання. Його забрали в реанімацію, він там перебував кілька днів. За якийсь час йому стало краще: почав сам їсти, мали перевести з реанімації на загальну палату. Але дружина повідомила, що він помер», – каже Роман Павлів.

Загалом, за словами Романа Павліва, в обласному лабораторному центрі є кілька працівників, які мають підтверджений Covid-19 і вони перебувають на самоізоляції.

«Так, у нас був спалах, але зараз його немає. Тим не менше, хворі ще є. Скільки їх сказати точно не можу, бо саме сьогодні багато хто повернувся на свої робочі місця. Є частина, які знаходяться на лікарняному, але в них не має підтвердженого коронавірусу. Один працівник знаходиться в лікарні», – каже Роман Павлів.

Читайте також: Працювала до останнього. У пам'ять про керівницю міського лабцентру Галину Михальчук

Нагадаємо, у середині жовтня у Львівському обласному лабораторному центрі був спалах коронавірусу. Через Covid-19 на самоізоляції перебувало 12 співробітників, двоє – у лікарнях. Раніше внаслідок ускладнень від коронавірусу померла керівниця міського лабцентру Галина Михальчук. Спогади про неї читайте тут

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!