У жовтні стартує безкоштовний онлайн-курс із основ прав людини

2268 0
Реєстрація на навчання триватиме ще два дні. Курс створений EdEra спільно з ОБСЄ і стартує з 3 жовтня.
lexhindustan.com

lexhindustan.com

Автори курсу роблять акцент на його доступності курсу, сприянню розвиткові громадянського суспільства. Він розрахований на тих, хто усвідомлюяє відповідальність за своє життя, наголосила лекторка курсу, представниця Уповноваженого з прав людини Верховної Ради Ірина Кушнір. 
 
 
«Здається, що права людини, міжнародні конвенціїї  це щось суто юридичне, що це справа юриста. Але зверненню до юриста передує усвідомлення людиною її прав і ситуацій, коли вони можуть бути порушені. Тому реалізація і захист прав завжди починається з самої людини», – зазначив у презентації професор Київського національного університету ім. Шевченка Микола Гнатковський. 
 
«Тому ми створили освітній онлайн курс, який доступною, неюридичною мовою пояснює суть основних прав і свобод та як їх захистити в державі, і в разі необхідності у міжнародному суді», – каже у презентації Ірина Кушнір. 
 
Навчальний курс розрахований на шість тижнів і відповіно шість навчальних модулів. Крім Миколи Гнатковського та Ірини Кушнір до команди лекторів курсу входить адвокат, викладач «Києво-Могилянської академії» Назар Кульчицький. Детальний опис і форму реєстрації можна знайти на сайті курсу. Після успішного завершення курсу учасники отримають сертифікати. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!