У ЗСУ хочуть скоротити кількість строковиків осіннього призову

1994 0
Натомість Генштаб хоче більше військових за контрактом.
Фото: DT.ua

Фото: DT.ua

Восени 2020 року кількість призваних на строкову військову службу планується зменшити. Про це ідеться на фейсбук-сторінці Генштабу ЗСУ.

«Нині у Генеральному штабі триває робота з якісного укомплектування Збройних Сил України рядовим та сержантським складом, яка спрямована на збільшення військовослужбовців військової служби за контрактом», – ідеться в дописі.

Читайте також: В Україні через коронавірус відклали весняний призов

У Генштабі зазначають, що з початку року до військової служби за контрактом залучили 25 тисяч військових, з яких понад 2 тисячі – офіцерський склад.

«Це дає можливість поставити питання про зменшення чисельності громадян України, які підлягатимуть призову на строкову військову службу у жовтні – грудні цього року. Відповідні пропозиції готуються для подання на розгляд до Кабінету Міністрів України», – кажуть в Генштабі.

Там також нагадують, що у жовтні набере чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо військових звань військовослужбовців», яким вводяться нові військові звання сержантського та старшинського складу, що будуть розділятися на молодший, старший та вищий склад.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!