Учасники АТО зберуться на протест через землю у Брюховичах

1661 0
За словами військових, після створення Львівської ОТГ територія, на якій перебувають приватні ділянки, перейшла до ЛМР і нині їхнім правам всіляко намагаються протидіяти.

Завтра, 23 грудня, на пленарному засіданні Львівської міськради депутати мають розглянути питання «Про затвердження ОК «Дачний кооператив «Патріот-1» проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання земельних ділянок на вул. Замарстинівській». Для того, аби відстояти права на ці ділянки у смт Брюховичі, які у 2017 році виділив ексголова Львівської ОДА Олег Синютка учасникам АТО, вони заявили, що зберуться на протест.

«Йдемо відстоювати свої законні права на сесію Львівської міської ради. У порядку денному надання кооперативу «Патріот 1», у який входять представники «80 аеромобільна бригада», «24 механізована бригада», «Академія сухопутних військ», «3 батальйон територіальної оборони», «Сім΄ї загиблих», 2ДУК «Правий Сектор», «УНСО», «УСУ АТО», «ГО СЗН та учасників АТО», «ВСП», «АЗОВ», та інші військові бригади, земель загального користування в оренду на 5 років для проведення комунікацій та доріг. Це дозволить нам розпочати будівництво омріяного власного житла на власній приватній території», – йдеться в повідомленні україноської спілки учасників АТО.

Читайте також: У Львові зведуть новий торгово-офісний комплекс із трирівневим паркінгом. Візуалізація

За словами військових, після створення Львівської ОТГ територія, на якій перебувають приватні ділянки, перейшла до ЛМР і нині їхнім правам всіляко намагаються протидіяти.

«Розповідають про міфічний ліс на наших ділянках і про видумані багатоповерхівки. Вони хочуть у своїх меркантильних інтересах забрати у нас нашу землю, яку ми отримали… Тому йдемо на сесію, аби поглянути в очі депутатам, які голосуватимуть за наші законні права», – додаю у спілці.

Читайте також: Законсервований простір. Чого бракує культурі і відпочинку у львівському парку

Учасники АТО/ООС зберуться завтра, 23 грудня, під стінами Ратуші на площі Ринок, 1 о 10:00.

Нагадаємо, що у липні 2017 року голова Львівської ОДА Олег Синютка вже виділив тут 143 земельні ділянки учасникам АТО на території колишнього військового містечка. У 2019 році голова ЛОДА виділив ще 19 ділянок для учасників АТО на Замарстинівській. А напередодні 19 учасників АТО отримали дозвіл на розроблення проєктів землеустрою на відведення земельних ділянок під індивідуальне дачне будівництво на вулиці Замарстинівській. Ділянки розташовані за межами Львова. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!