Бюджет міста 2023 та перейменування вулиць. Головні події дня у Києві

1539 0
Дайджест новин за 8 грудня.
Київ / Фото: Unsplash

Київ / Фото: Unsplash

Київрада ухвалила бюджет столиці на 2023 рік

Депутати Київської міської ради ухвалили бюджет столиці на 2023 рік. Доходи бюджету Києва на наступний рік запланували в сумі понад 66,3 млрд грн. Видатки – 65,6 млрд.

Основним напрямом фінансування є сфера освіти – на неї виділили 23 млрд грн. Це – 35% від усіх видатків міського бюджету. На транспорт та дорожнє господарство в кошторисі Києва запланували 12,4 млрд грн або 19% бюджету міста. На соціальний захист – 6,5 млрд грн (10%), охорону здоров’я – 6,1 млрд грн (9%), ЖКГ – 5 млрд грн (8% ), культуру і мистецтво – 1,4 млрд грн (2%), фізичну культуру і спорт – 1,2 млрд грн (2%).

Додаткові 150 млн грн на закупівлю генераторів та палива 

Депутати Київської міської ради схвалили зміни до бюджету на 2022 рік та збільшили статутні фонди підприємств із обслуговування житлового фонду на 150 млн грн. Це необхідно, аби ті змогли закупити додаткові генератори, паливо та інші необхідні витратні матеріали, щоб підготуватися на випадок можливої надзвичайної ситуації. 

Затримали підприємця за продаж гуманітарної допомоги

Столичному підприємцю повідомили про підозру за незаконний продаж гуманітарної допомоги. Згідно з даними досудового розслідування, приватний підприємець організував схему незаконної реалізації у Києві товарів військового призначення, ввезених на територію України у якості гуманітарної допомоги Збройним Силам України. У межах слідства задокументували продаж 290 аптечок та двох тепловізійних прицілів на загальну суму 20 тис. доларів.

Дерусифікація

У Києві перейменували ще 32 вулиці, провулки та бульвари, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Зокрема, перейменували: вулицю Миколи Раєвського – на вулицю Павла Загребельного, бульвар Дружби Народів – на бульвар Миколи Міхновського, вулицю Сім’ї Сосніних – на вулицю Івана Дзюби тощо.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!