Україна готова до переговорів у будь-якій країні, з якої не летять ракети, – Зеленський

2258 0
Бути Білоруссю, а не Росією, – закликав президент України громадян РБ.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Президент Володимир Зеленський каже, що Україна готова до переговорів із Росією у будь-якій країні, з території якої до нас не летять ракети, але не в Білорусі. Водночас Мінськ як можливий майданчик для переговорів обирала не Україна й не Білорусь, а керівництво Росії. Про це він заявив у своєму зверненні сьогодні, 27 лютого.

«Звичайно, ми хочемо миру. Ми хочемо зустрічатись, хочемо закінчення війни. Варшава, Братислава, Будапешт, Стамбул, Баку – це все ми запропонували російській стороні. Та й будь-яке інше місто нам підходить – у країні, з території якої не летять ракети. Тільки так переговори можуть бути чесними та можуть справді закінчити війну», – каже він.

Читайте також: Гарнізонний храм Львова готовий послужити і як укриття, і як шпиталь, – військовий капелан

За його словами, білоруси «ще не зробили свого головного вибору», і він має залежати не від Росії, не від Білорусі, не від Америни, тому майданчиком для переговорів можуть бути інші міста в інших країнах, та не Мінськ.

«4 дні тому саме з білоруської території пішли крилаті ракети, літаки, вертольоти, техніка, били по наших домівках, били по наших життях. Пішла важка техніка, і це страшне дежавю. Ви знаєте, Київ атакували о 4-й ранку. У когось таке почуття гумору, як у 1941 році, а ви спали, брати-білоруси, а ми прокинулися. Але ви й зараз спите, а ми з цього моменту вже не лягаємо, бо ми боремося за свою країну, боремося за свою свободу.

«Якби з вашої території не було агресивних дій, ми могли б говорити у Мінську, у вашому місті. Коли ви були нейтральними, ми говорили у Мінську, ми багато разів зустрічалися. Так було правильно, правдиво, по-сусідськи», – сказав президент.

Читайте також: «Ця ніч буде дуже важкою. Доля України вирішується саме зараз», – президент Зеленський

«Щиро бажаю Білорусі знову стати тією доброю, безпечною Білоруссю, яку всі бачили ще нещодавно. Зробіть правильний вибір. Я впевнений – це головний вибір вашого великого народу», – звернувся він до білорусів.

connect_to_our_telegram_image

Нагадаємо, що вранці 27 лютого в Кремлі заявили, що російська делегація приїхала до Білорусі нібито для переговорів із Україною. Перед тим президент Зеленський 25 лютого також закликав сісти за стіл переговорів, аби зупинити загибель людей. Оперативна інформація про напад Росії на Україну, що постійно оновлюється, читайте за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!