Україна хоче запровадити спільний контроль на кордоні ще з двома країнами. Як це працюватиме

935 0
Торік перемовини щодо проєкту розпочали з Польщею.
Умовне фото

Умовне фото

Мінвідновлення ініціюватиме підписання Угоди про спільний контроль на автомобільних пунктах пропуску з Угорщиною та Словаччиною. Торік перемовини щодо проєкту розпочали з Польщею. Про це йдеться в статті Економічної правди.

За словами заступника міністра інфраструктури Сергія Деркача, домовленість з Польщею, хоч і затягнулась, вже знаходиться на етапі фіналізації. Де-факто декілька спільних пунктів пропуску вже працюють на території Польщі, наприклад, «Угринів», «Грушів», та «Смільниця»,. Угода дозволить створювати нові.

Читайте також: Пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» запрацює до 2024 року

Механізм спільного контролю працюватиме так: на кордоні український прикордонник пропускає автівку на територію польського пункту, де перевірки проводяться спільно українськими та польськими представниками. При цьому українського пункту пропуску взагалі немає.

«Це вдвічі пришвидшує процес, бо вже не треба їздити з одного місця до іншого. І це знімає навантаження на бюджет, адже не потрібно будувати пункт пропуску на українській стороні. І це важливо з позиції євроінтеграції», – пояснив Деркач.

Нагадаємо, у пунктах пропуску з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією та Молдовою запрацювала система єЧерга. Як записатися, читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!