Україна має на фронті більше танків, ніж росія, – Пентагон

1492 0
Поставлені з Європи танки Т-72 змінили баланс на користь України.
Бойовий танк Т-72/фото умовне

Бойовий танк Т-72/фото умовне

За словами високопоставленого представника оборони США, українські війська мають на фронті більше танків, ніж росіяни. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Washington Post.

«Зараз українці мають більше танків, ніж росіяни… і вони, безсумнівно, мають право їх використовувати», – сказав чиновник на умовах анонімності та додав, що поставлені з Європи танки Т-72 змінили баланс на користь України.

Читайте також: Німеччина викреслила важке озброєння із військової допомоги Україні 

Поки що єдиною країною, яка офіційно оголосила про передачу цих машин, є Чехія, хоча Пентагон раніше пропонував зробити це й іншим країнам. Водночас порівняльний підрахунок танків сам по собі не є визначальним фактором, яка сторона має перевагу, оскільки росія переорієнтовує своє вторгнення, щоб зосередитися в основному на Донбасі та уздовж південного узбережжя.

Але перевага України в танках – бронетехніці, яка є потужним інструментом у наземних боях – є примітним моментом, оскільки союзники об’єднують ресурси, щоб допомогти українським збройним силам відбити російське вторгнення.

Читайте також: Коло путіна звузилося, але дуже мало шансів, що він змінить свій курс 

Українські війська пошкодили частину російської бронетехніки, ще частина перебуває в занедбаному стані. Чиновник зазначив, що близько двох десятків російських батальйонних тактичних груп переобладнаються та поповнюються. Незрозуміло, яка загальна кількість танків у кожної зі сторін і чи зможуть спроби рф змінити баланс танків, задіяних в Україні, на користь москви.

Нагадаємо, що Повітряні сили Збройних сил Україні повідомили, що отримали від союзників запчастини та комплектуючі для літаків, але не нові літаки, як заявляли у Пентагоні 19 квітня. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!