«Україна має стати оригінальною. Ця війна покаже нашу сутність», – Владика Венедикт

884 0
Путін боїться України, бо ті зміни, які почали відбуватися тут, у слов’янській державі, стали для нього спусковим гачком.
Владика Венедикт / Фото: Твоє Місто

Владика Венедикт / Фото: Твоє Місто

Владика Венедикт (Алексійчук) у програмі «Акценти Твого міста», говорячи про вестернізацію України, сказав, що важливо навчатися чужого, але при цьому будь-яка копія в світі є менш вартісною, ніж оригінал.

«Шевченко давно казав і про вестернізацію: «Чужому научайтесь». Важливо навчатися чужого, але при цьому будь-яка копія в світі є менш вартісною за оригінал. Україна має стати оригінальною. Я свого часу жив в Україні, в Канаді, тепер живу у США. Але Канада і США – це дві різні держави політично, економічно, соціально. Чому вони функціонують? Тому, що складені в добрий спосіб», – каже він.

За його словами, коли ми говоримо про вестернізацію, то не можемо скопіювати Польщу, Угорщину, Словаччину чи Америку. Чому Японія є такою, як тепер? Коли вони зазнали поразки в Другій світовій війні, то посилали своїх молодих студентів у інші країни світу, щоби вони вчилися, набували досвіду, і так у контексті трудолюбивої культури утворився феномен Японії. Так само і в Україні – ми маємо знати, в чому наша оригінальність. 

Читайте також: «До війни ніхто у світі по-справжньому не знав, на що здатні українці», – Владика Венедикт

«Вважаю, що ця війна покаже нашу сутність. У нас кажуть – «товариш пізнається в біді». Це не тільки про товариша – я сам пізнаюся в біді чи в труднощах. Тому певен, що ця біда, ця війна, ця трагедія струсить все, що несуттєве, покаже найважливіше для нас як для народу», – додає Венедикт Алексійчук. 

Владика зазначає, що путін боїться України, бо ті зміни, які почали відбуватися тут, у слов’янській державі, стали для нього спусковим гачком, тригером, який на нього натиснув. Ця зміна спочатку охопила Галичину. І поволі, за 30 років незалежності, сягнула нашої столиці та пішла далі. Тож, путін був свідомий, він розумів, що це прийде в росію. І тому, на його погляд, путін хотів ще в зародку знищити те, що мало б у його розумінні знищити росію. 

Нагадаємо, більше про те, чому Бог допустив вбивства у Бучі, чи росіяни взагалі є християнами, наскільки УГКЦ стала важливою для Галичини в плеканні елітарності суспільства та як ми маємо ставитися до російської культури – у матеріалі Тvoemisto.tv у спецпроєкті «Акценти Твого міста» з єпископом Чиказьким УГКЦ Венедиктом Алексійчуком.

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!